İZMİR / ÖDEMİŞ - İstiklal İlkokulu

BESLENME DOSTU OKUL

Eylül ayı içinde;

·         Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi oluşturuldu ve ilk toplantı yapıldı.

·         Beslenme Dostu Okul Projesi yıllık çalışma planının hazırlandı.

·         Beslenme Dostu Okul Projesi hakkında öğretmenler kurulunda öğretmenlerimiz, veli toplantılarında sınıf öğretmenlerimiz tarafından velilerimiz bilgilendirildi.

·         Beslenme Dostu Okul Projesi için sınıf öğrenci temsilcileri seçildi ve bu öğrenciler yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

·         Beslenme dostu bilgilendirme okul panosu oluşturuldu.

·         Okulun internet sayfasında Beslenme Köşesi oluşturuldu ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

·         27 Eylül İstiklal İlkokulu Aşure Günü etkinlikleri yapıldı.

·         27 Eylül 'Dünya Okul Süt Günü  etkin olarak kutlandı .

·         Okul Çağı Çocukları için Sağlıklı Beslenme Önerileri' konulu broşür velilere ulaştırıldı.

Ekim ayı içinde;

·         Okuldaki tüm öğrencilerin boy, kilo ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı Yapılan ölçümler sonucunda risk grubundaki öğrencilerle ve velilerle görüşüldü.

·         Her hafta Salı günü "Süt İç, Sağlıklı Kal" sloganıyla "Süt Günü" yapıldı.

·         Her hafta Çarşamba günü okul bahçesinde  ( olumsuz hava şartlarında sınıflarda ) 1. teneffüste yaklaşık 5 dakika müzik eşliğinde sağlıklı yaşam sporu yapıldı.

·         Her hafta Perşembe günü  " Meyveleri Tüket, Hastalığı Terk et " sloganıyla "Meyve Günü" yapıldı.

·         Beden Eğitimi ve Oyun derslerinde öğrencilere yaş özellikleri ve hava şartları dikkate alınarak egzersizler yaptırıldı ve Geleneksel Çocuk Oyunları  ( Sek Sek, Yedi Kiremit, İstop, Mendil Kapmaca, Yakan Top, Körebe vb. )  oynatıldı.

·         Okulun internet sayfasında Beslenme Köşesi etkinlik haberleri ve resimler eklenmek suretiyle güncellendi.

·         Ekim ayı sebze ve meyvesinin tanıtılması. ( Elma ve Karnabahar )

·         15 Ekim Dünya El Yıkama Günü etkin olarak kutlandı. "Temiz Eller, Gülen Yüzler" sloganıyla öğrencilere el hijyeni ve tuvalet alışkanlığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kasım ayı içinde;

·         Kasım ayı sebze ve meyvesinin tanıtıldı. ( Havuç ve Mandalina ) Panoda sergilendi.

·         14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nün etkin olarak kutlandı ve gerekli bilgilendirmeler yapılarak çalışmalar okul panosunda sergilendi.

·         "Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme", "Çocuklarda Diyabet" konularında eğitim videoları izletilerek, öğrencilerimizin bilinçlenmesi sağlandı.

·         Öğrencilere "Sağlıklı Hayat, Sağlıklı Beslenme" konusunda sınıflarda öğretmenlerimiz tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

·         TBM  (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ) "Yeşilcanla Sağlıkcakla" kitabından "Abur Cubur" hikayesi sınıflarda okunarak etkinlikleri yapıldı.

Aralık ayı içinde;

·         Aralık ayı sebze ve meyvesinin tanıtıldı. ( Pırasa ve Nar ). Panoda sergilendi.

·         Okul bünyesinde sağlıklı beslenme kapsamında kahvaltılar yapıldı.

·         12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okul bünyesinde etkin bir şekilde kutlandı.

Ocak ayı içinde;

·         Ocak ayı sebze ve meyvesinin tanıtıldı. ( Ispanak ve Portakal ) Okul panosunda sergilendi.

·         Okul bünyesinde sağlıklı ara öğün kapsamında "Kuruyemiş Günü" yapıldı.

·         "Müzik Ruhun Gıdasıdır." sloganıyla sağlıklı ve hareketli yaşamı destekleyen, okul şarkıları teneffüslerde ay boyunca çalındı.

·         Dönem boyunca yapılan çalışmalarla farkındalığın oluşumu desteklemek ve görmek adına "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam"  ile ilgili slogan yarışmasının yapıldı. Kazananlar ödüllendirildi. Sloganlar sınıf ve okul panolarında sergilendi.

·         Dönem sonu raporu hazırlandı.

08-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-202006-01-202006-01-202006-01-202006-01-202006-01-2020

Yayın: 06.01.2020 - Güncelleme: 08.01.2020 11:36 - Görüntülenme: 331